تست AST یا آسپارتات آمینوترانسفراز چیست

با آسان آزمایش آزمایشگاه همیشه همراه شماست

براحتی می توانید از طریق اپلیکیشن و یا وب سایت آسان آزمایش درخواست آزمایش AST یا سایر آزمایشات را در منزل یا محل کارتان دهید و جواب آزمایشتان را آنلاین دریافت کنید

آزمایش آسپارتات آمینوترانسفراز - Aspartate Aminotransferase ( AST , SGOT )

آزمایش خون در منزل
تست های پزشکی

در صورتی که تمایل دارید در منزل یا محل کار خود آزمایشات پزشکی انجام دهید می توانید از طریق سامانه آسان آزمایش درخواست خود را به صورت آنلاین ثبت کنید و منتظر هماهنگی آزمایشگاه جهت نمونه گیری در محل دلخواه خود باشید.جهت نصب اپلیکیشن اینجا کلیک کنید.

نام های دیگر آزمایش AST

AST,SGOT

هدف از انجام آزمایش AST

 آنزیم AST یا SGOT در غلظت های بالا در بافت های دارای متابولیسم بالا همچون سلول های ماهیچه اسکلتی، عضله قلب، سلول های کبد و در مقادیر کمتری در RBC ها، کلیه ها و لوزالمعده وجود دارد. وقتی بیماری با جراحت بر این سلول ها اثر بگذارد، این سلول ها تخریب می شوند، AST آزاد می شود، به واسطه خون برداشته می شود و سطح سرمی آن افزایش می یابد. مقدار افزایش AST با تعداد سلول های آسیب دیده رابطه ی مستقیمی دارد. معمولاً با افزایش AST، بررسی های دیگری نیز مانند ALT و بررسی‌های فشار خون و اندازه گیری سایر پارامترهای خونی انجام می‌شود تا بیماری مشخص شود.

زمان درخواست آزمایش AST

تست AST یا SGOT عمدتا برای افرادی که مشکوک به بیماری حاد قلبی و یا بیماری کبدی هستند در خواست می شود.

تست‌های آزمایشگاهی مکمل آزمایش AST

GGT،ALT،LDH،ALP

نمونه مورد نیاز برای انجام آزمایش AST

نمونه خون وریدی

شرایط لازم برای انجام آزمایش AST

شرایط خاصی لازم نیست

نحوه جمع‌آوری نمونه AST

برای انجام ازمایش AST یا SGOT، خونگیری از ورید بازویی انجام می شود. قبل از نمونه گیری، فرد مراجعه کننده باید داروهایی که مصرف می کند به همراه آخرین زمان مصرف دارو را به اطلاع پرسنل نمونه گیر در آزمایشگاه برساند.

عوامل تداخل و ایجاد کننده نتایج کاذب آزمایش AST

مصرف بعضی از داروهای ضدفشار خون و ضد انعقاد و داروهای ضد چربی و کلسترول ، حاملگی ، مصرف الکل می تواند روی این پارامتر تاثیر گذار باشد.

رنج نرمال آزمایش AST

میزان طبیعی ازمایش AST خون یا SGOT در خون برحسب U/L بوده و در هر آزمایشگاه بسته به کیت مصرفی و روش مورد استفاده متفاوت است.

0 – 35

افزایش AST در مواد زیر مشاهده می‌شود:

انواع بیماری های کبدی: سیروز کبدی، متاستاز کبدی، آسیب کبدی ناشی از دارو، عمل جراحی کبد، نکروز کبدی (تنها مراحل ابتدایی)، منونوکلئوز عفونی همراه با هپاتیت، انفیلتراسیون به کبد(مانند تومور) و هپاتیت موجب افزایش سطح AST می شوند.

سایر بیماری ها: پانکراتیت حاد و آنمی همولیتیک حاد میزان پارامتر ازمایشast را افزایش می دهند.

کاهش AST در موارد زیر مشاهده می‌شود:

بری بری، دیالیز کلیوی مزمن (به مدت طولانی)، کتواسیدوز دیابتی، بیماری حاد کلیوی و حاملگی سطح این آنزیم را کاهش می دهند.

سایر مطالب مرتبط

آزمایش GGTآزمایش کلسترولآزمایش هیدروکسی پروژسترون – علل افزایش آنزیم های کبدیآزمایش ALTآزمایش cbcآزمایش فسفاتاز قلیاییآسان آزمایش