تست پاپ اسمیر در منزل
آزمایش پاپ اسمیر در منزل
آزمایش پاپ اسمیر (Pap Smear) یک آزمایش پیشگیرانه است که توسط آن سلولهای رحم و گردن رحم بررسی میشوند تا پزشک از وجود هرگونه تغییرات غیرطبیعی در این مناطق مطمئن شود. یکی از مهمترین آزمایشهایی که باید زنان هر چند وقت یکبار نسبت به انجام آن اقدام کنند، آزمایش پاپ اسمیر است. تست پاپ اسمیر در منزل به طور کلی برای تشخیص سرطان گردن رحم و سایر بیماریهای زنان از جمله تشخیص زگیل تناسلی یا همان HPV استفاده میشود.
خوب است بدانید که سرطان دهانه رحم، در سراسر جهان یکی از شایعترین سرطانها در میان خانمها محسوب میشود؛ بنابراین به بانوان پیشنهاد میشود که حتما برای تشخیص این سرطان، هر 6ماه یکبار تست پاپ اسمیر را انجام دهند. انجام آزمایش پاپ اسمیر در منزل توسط متخصص ماما میسر است. پس از گرفتن نمونه پاپ اسمیر توسط ماما، نمونه پاپ اسمیر به آزمایشگاه پاتوبیولوژی فرستاده می شود و نتیجه آزمایش به صورت آنلاین یا کاغذی به متقاضی ارسال می گردد.
تست پاپ اسمیر چیست و چگونه انجام میشود؟
همانطور که اشاره شد، تست پاپ اسمیر یا همان PAP Test یک آزمایش ساده و رایج است که برای آشکار سازی تغییرات سلولی در دهانه رحم زنان به کار میرود. این آزمایش به منظور شناسایی سرطان سرویکس و ابتلا به بیماریهای قابل پیشگیری مانند عفونتهای انتقال جنسی «HPV» انجام میشود. قبل از اینکه سرطان دهانه رحم تشکیل شود، تغییراتی در دهانه رحم صورت میگیرد که تنها با آزمایش پاپ اسمیر این تغییرات قابل مشاهده است؛ بنابراین به طور کلی تست پاپ اسمیر به بانوان کمک میکند که خیلی سریع از وجود سرطان باخبر شوند و از آن جلوگیری کنند.
تست پاپ اسمیر در منزل توسط متخصصین ماما قابل انجام است. کافیست در خواست انجام آزمایش پاپ اسمیر در منزل را از طریق آسان آزمایش ثبت کنید. برای انجام تست پاپ اسمیر در منزل، متخصص ماما یک نمونه از سلولهای دهانه رحم را با استفاده از یک ابزار به نام اسپکولوم در واژن قرار میدهد و با یک برس مخصوص (سواپ) نمونه را گرفته و به آزمایشگاه ارجاع می دهد. در آزمایشگاه پاتولوژی، نمونهای توسط متخصص پاتولوژی بررسی میشود و تغییرات سلولی اگر وجود داشته باشد، توسط پاتولوژیست گزارش داده میشود.
اگر نتیجه آزمایش پاپ اسمیر نرمال باشد، توصیه میشود که آزمایش را هر یک سال یک بار برای زنان بالای 30 سال انجام دهند. اما در صورتی که نتیجه آزمایش نرمال نباشد، پزشک میتواند اقدامات بیشتری را برای تشخیص و درمان بیماری مورد نظر برای بیمار انجام دهد. پس واجب است که هر خانمی، سالانه به صورت منظم تست پاپ اسمیر را انجام دهد تا از وجود بیماریهای عفونی و سرطان دهانه رحم آگاه شود.
چه کسانی باید آزمایش پاپ اسمیر را انجام دهند؟
اگر برای شما سوال است که چه کسانی باید آزمایش پاپ اسمیر انجام دهند؟ باید گفت همه زنان ۲۱ تا ۶۵ ساله باید حداقل سالانه یکبار به طور منظم تست پاپ اسمیر را انجام دهند.
زمان فاصله انجام مجدد تست پاپ اسمیر بستگی به وضعیت سلامتی فرد دارد؛ در صورتی که با انجام پاپ اسمیر مشخص شود که فرد دارای مشکلاتی مانند زگیل تناسلی یا ویروس HPV، سرطان دهانه رحم و… است، باید در سریعترین زمان ممکن برای درمان به پزشک مراجعه کند و برای اینکه متوجه شود درمان نتیجه داده است یا نه، باید در فاصلههای زمانی کوتاه چندین بار تست پاپ اسمیر انجام دهد تا زمانی که به طور کامل درمان انجام شود. شما همزمان می توانید با آزمایش پاپ اسمیر، تست HPV در منزل را هم انجام دهید، چرا که نمونه آزمایش برای آزمایش پاپ اسمیر با نمونه آزمایش HPV یکسان است.
در صورت وجود علائمی مانند خونریزی غیرطبیعی، تشنج و درد شدید در نواحی تناسلی دارید برای بررسی بیشتر انجاک تست پاپ اسمیر در منزل توصیه می شود. همچنین، زنانی که در گذشته تغییرات پیش سرطانی داشته اند یا سابقه ژنتیکی فامیلی سرطان رحم داشتهاند، باید بیشتر از یک بار در سال تست پاپ اسمیر را انجام دهند. خوب است بدانید که ویروسها و عفونتها از طریق رابطه جنسی به فرد منتقل میشود؛ بنابراین انجام آزمایش پاپ اسمیر برای افرادی که دارای رابطه جنسی هستند نیز واجب است و این آزمایش را باید حداقل هر یک سال یکبار انجام دهند.
بهترین زمان انجام تست پاپ اسمیر در منزل
تست پاپ اسمیر در منزل را بهتر است حدوداً 5 تا 7 روز پس از پایان پریود انجام دهید. علت این مساله این است که در دوران پریود، نمونهی پاپ اسمیر اخذ شده ممکن است به دلیل خونریزی و ترشحاتی که در طی این دوره وجود دارد، باعث تداخل در تحلیل گزارش آزمایشگاه شود. بنابراین، پیشنهاد میشود که تا انتهای دوران پریود منتظر بمانید و سپس آزمایش پاپ اسمیر را در منزل انجام دهید. اگر شما در دوران بارداری یا شیردهی هستید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
پس حتما بخاطر داشته باشید، افرادی که در دوران قاعدگی هستند و یا دچار عفونت واژن هستند نمیتوانند تست پاپ اسمیر را انجام دهند، زیرا خونریزی قاعدگی یا وجود عفونت موجب کاهش دقت آزمایش پاپ اسمیر می شود؛ بنابراین اگر تاریخ انجام تست پاپ اسمیر شما با تاریخ قاعدگیتان تداخل دارد، نوبت انجام تست پاپ اسمیر در منزل را به زمانی دیگر موکول کنید.
آمادگی قبل از انجام تست پاپ اسمیر
یکی از سوالات پر تکرار این است که شرایط آزمایش پاپ اسمیر چیست؟ برای انجام آزمایش پاپ اسمیر در منزل، قبل از انجام تست، لازم است که نکات زیر رعایت شود:
- ۲۴ ساعت قبل از انجام تست، از روابط جنسی خودداری کنید.
- 48 ساعت قبل از انجام تست، از استفاده از روانکننده و ژل خودداری کنید.
- 48 ساعت قبل از انجام تست، از استفاده از اسپری و پودر در نزدیکی واژن خودداری کنید.
- 48 ساعت قبل از انجام تست، از استفاده از شیاف و کرم در محل واژن خودداری کنید.
- زمان انجام تست پاپ اسمیر را به حداقل 4 روز پس از پایان پریود موکول کنید.
- قبل از انجام تست پاپ اسمیر، بهتر است مقداری آب خالص بخورید تا بدنتان آب کافی داشته باشد.
شرایط نگهداری نمونه پاپ اسمیر در منزل
یکی از سوالات رایجی که بیشتر متقاضیان دارند این است که شرایط نگهداری نمونه پاپ اسمیر در منزل چیست؟ در جواب باید گفت بهتر است نمونه پاپ اسمیر پس از انجام بلافاصله به آزمایشگاه تحویل شود چرا که نگاه داری نمونه پاپ اسمیر در منزل می تواند روی تشخیص تاثیر گذار باشد. پس نگاه داری نمونه پاپ اسمیر در خانه کار اشتباهی است.
هزینه آزمایش پاپ اسمیر در منزل
هزینه آزمایش پاپ اسمیر در منزل با احتساب هزینه ایاب و ذهاب در سال 1402 560،000 تومان است. در هر کجا از شهر تهران که باشید می توانید درخواست انجام آزمایش پاپ اسمیر در منزل را از طریق آسان آزمایش ثبت کنید تا در سریع ترین زمان تست پاپ اسمیر در منزل برای شما انجام شود. هزینه پاپ اسمیر 1402 نسبت به سال گذشته افزایش تقریبی 30% داشته است اما آسان آزمایش سعی کرده است قیمت تست پاپ اسمیر در منزل را متعادل نگاه دارد تا متقاضیان با کم ترین هزینه بتوانند پاپ اسمیر را در منزل انجام دهند.
هزینه تست پاپ اسمیر در مطب با هزینه پاپ اسمیر در منزل تفاوتی ندارد و شما می توانید با خیال راحت این تست را در منزل انجام دهید.
تست پاپ اسمیر در منزل
آسان آزمایش شرایطی را فراهم کرده است تا شما حتی برای انجام تست پاپ اسمیر به مراکز درمانی مراجعه نکنید و تست پاپ اسمیر در منزل را با آسان آزمایش تجربه کنید. افرادی که طبق نسخه تجویز شده پزشک یا طبق تصمیم خود، مایل به انجام تست پاپ اسمیر هستند، اما شرایط مراجعه حضوری به مراکز درمانی یا مطب پزشک را ندارند، میتوانند تست پاپ اسمیر در منزل را با آسان آزمایش در منزل تجربه کنند.
برای انجام تست پاپ اسمیر در منزل تنها کافی است به صورت آنلاین یا تلفنی درخواست آزمایش پاپ اسمیر در منزل را ثبت کنید تا درخواست شما در سریعترین زمان ممکن بررسی شود و متخصصین مامائی برای انجام آزمایش به منزل شما مراجعه کنند. برای ثبت درخواست آنلاین در پنل کاربری وارد بخش آزمایش بدون نسخه آزمایش شوید و درخواست آزمایش پاپ اسمیر در منزل را ثبت کنید.
سوالات متداول
آیا انجام آزمایش پاپ اسمیر درد دارد؟
خیر به هیچ عنوان انجام تست پاپ اسمیر درد ندارد.
آیا نیاز به آمادگی خاصی قبل از آزمایش پاپ اسمیر دارم؟
همانطور که گفته شد نیاز به رعایت بعضی موارد قبل از انجام تست پاپ اسمیر است که در بالا کامل به آن اشاره شد.
آیا ممکن است پس از آزمایش پاپ اسمیر خونریزی رخ دهد؟
ممکن است در برخی افراد احساس، درد، تنگی نفس یا ترشح خونی از واژن پس از آزمایش پاپ اسمیر اتفاق بیفتد که کاملا طبیعی است.
آیا برای انجام تست پاپ اسمیر نیاز به ایستادن در صف مطب پزشکی دارم؟
خیر شما می توانید تست پاپ اسمیر در منزل را بدون اتلاف وقت و هزینه توسط آسان آزمایش انجام دهید.
آیا آزمایش پاپ اسمیر می تواند سرطان را تشخیص دهد؟
بله آزمایش پاپ اسمیر برای تشخیص سرطان رحم «سرویکس» و دهانه رحم کاربرد دارد.
آیا تست پاپ اسمیر دقیق است؟
بله تست پاپ اسمیر یک آزمایش میکروسکوپی است که بررسی سلول ها توسط متخصص پاتولوژیست زیر میکروسکوپ انجام می شود. در صورتی که بیمار تمام شرایط قبل از انجام آزمایش پاپ اسمیر را رعایت کرده باشد می تواند جواب کاملا دقیقی دریافت کند.