تست زمان انعقاد یا انعقاد خون چیست

با آسان آزمایش آزمایشگاه همیشه همراه شماست

براحتی می توانید از طریق اپلیکیشن و یا وب سایت آسان آزمایش درخواست آزمایش زمان انعقاد یا سایر آزمایشات را در منزل یا محل کارتان دهید و جواب آزمایشتان را آنلاین دریافت کنید

آزمایش زمان انعقاد - Activated clotting Time

آزمایش خون در منزل
تست های پزشکی

در صورتی که تمایل دارید در منزل یا محل کار خود آزمایشات پزشکی انجام دهید می توانید از طریق سامانه آسان آزمایش درخواست خود را به صورت آنلاین ثبت کنید و منتظر هماهنگی آزمایشگاه جهت نمونه گیری در محل دلخواه خود باشید.جهت نصب اپلیکیشن اینجا کلیک کنید.

نام های دیگر آزمایش زمان انعقاد

Activated clotting Time

هدف از انجام آزمایش زمان انعقاد

 هدف از انجام این آزمایش اندازه گیری زمان انعقاد خون است. ازمایش ACT در شرایطی که PTT کاربرد ندارد یا سنجش آن زمان بر است، استفاده می شود. گاهی همراه با آزمایش PT انجام می شود تا بتوان دلیل خونریزی را مشخص نموده که آیا به دلیل مصرف بیش از حد داروی ضد انعقاد بوده با این که به دلیل کاهش فاکتورهای انعقادی است.

اندازه گیری ACT پس از اولین تزریق هپارین و قبل از شروع عمل جراحی قلب باز و نیز در سایر جراحی هایی که نیاز به تجویز مقادیر بالای ضد انعقاد می باشد، توصیه می شود. در طی عمل جراحی نیز مقدار ACT مرتبا اندازه گیری می شود تا از مناسب بودن مقدار تجویز ضد انعقاد اطمینان حاصل شود پس از پایان عمل جراحی تا زمان پایدار شدن وضعیت بیمار و کاهش با قطع داروی هپارین، باید میزان ACT مرتبا اندازه گیری شود. در صورت بروز خونریزی و نیز جهت ارزیابی تاثیر داروی ضد انعقاد تجویز شده، اندازه گیری ACT توصیه می شود. این آزمایش معمولا در بالین بیمار انجام می شود.

علت درخواست آزمایش زمان انعقاد

مانیتور کردن هپارین و سایر داروهای ضد انعقاد در زمان دیالیز،آنژیوپلاستی عروق کرونر، بای پس قلبی ریوی

تجويز مقدار زیادی هپارین و ضد انعقاد در طی انجام عمل جراحی

تست‌های آزمایشگاهی مکمل

Partial Thromboplastin Time (PTT) – Prothrombin Time (PT) – Heparin anti-xa

نمونه مورد نیاز برای انجام آزمایش

نمونه خون سیاهرگی (پلاسما)

شرایط لازم برای انجام آزمایش 

شرایط خاصی لازم نیست

تفسیر آزمایش آزمایش زمان انعقاد

افزایش میزان ACE با میزان تجویز داروی ضد انعقاد نسبت مستقیم دارد. میزان ACE باید در حدی نگه داشته شود که امکان تشکیل لخته وجود نداشته باشد. این میزان بر حسب نوع عمل جراحی در مراکز مختلف متفاوت است و به وضعیت بدن بیمار و واکنش وی نسبت به داروی ضد انعقاد بستگی دارد. اگر لخته یا خونریزی وجود داشته باشد، باید میزان تجویز هپارین بازنگری و تنظیم و سطح ACE مجددأ کنترل شود.

عوامل مداخله کننده در آزمایش زمان انعقاد:

عوامل مداخله کننده در آزمایش تفسير ACT و PTT باید به صورت مستقل انجام شود. ACT تحت تأثیر شمارش پلاکت خون و نیز عملکرد پلاکت ها، دمای بدن و برخی اختلالات ارثی و اکتسابی مانند کمبود فاکتورهای انعقادی خون و بیماری لوپوس قرار دارد.

سایر مطالب مرتبط

تست کرونا در منزل آزمایش آلدولازآزمایش لیپازآزمایش کراتینینآزمایش اسیداوریکعلل افزایش و کاهش اسید اوریکسامانه آسان آزمایشآزمایش ASTآزمایش ANCAآزمایش GGTآزمایش کلسترولآزمایش نیتروژن اورهکلیات سنگ کلیه علایم و درمان کبد چرب