مجله سلامت

پیشگیری و درمان ویروس کرونا

آزمایش کرونا در منزل

ویروس کرونا با نام 2-SARS-CoV که علائم عفونت با این ویروس می‌تواند از حالت کاملاً بدون علامت تا بسیار شدید و در نهایت مرگ متغیر باشد که در این مقاله به پیشگیری، تشخیص و درمان کنونی عفونت با این ویروس می‌پردازیم.

پیشگیری از عفونت با ویروس کرونا

رعایت احتیاط و انجام اقدامات بهداشتی می­تواند احتمال بروز عفونت با ویروس کرونا را تا حد قابل‌توجهی کاهش دهد.

موارد توصیه شده توسط پزشکان و سازمان بهداشت جهانی عبارت‌اند از:

دوری از اجتماعات و اماکن پرتراکم و شلوغ
پرهیز از تماس نزدیک با افراد بیمار و دارای نشانه‌های بیماری
ماندن در خانه و رعایت فاصله فیزیکی با افراد

به خاطر داشته باشیم که افراد بدون علامت که از ناقل بودن خودآگاهی ندارند، ممکن است سبب انتشار ویروس در محیط و انتقال بیماری به افراد دیگر شوند که مطمئینا این افراد خطرناک ترین افراد در انتشار ویروس هستند.

شستن مداوم دست‌ها با آب و صابون به مدت 20 ثانیه یا ضدعفونی با ژل یا محلول الکلی (در صورت عدم امکان شستن دست‌ها)
پوشاندن دهان و بینی با ماسک طبی در مکان‌های شلوغ و پرتراکم، مانند سوپرمارکت‌ها.لازم به ذکر است استفاده از ماسک های پارچه ای در مقابله با ویروس تاثیری ندارد.

پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه یا عطسه با آرنج یا دستمال‌کاغذی و انداختن دستمال در سطل زباله دردار، پرهیز از دست زدن به چشم‌ها، دهان و بینی عدم استفاده اشتراکی از وسایلی مانند ظروف غذا، لیوان، ملحفه و …
ضدعفونی روزانه سطوحی که به‌طور مکرر لمس می‌شوند، مانند دستگیره درب و سایر وسایل ک استفاده عمومی دارد
استراحت در منزل در صورت احساس ناخوشی یا ابتلا به عفونت کرونا
عدم استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی

تشخیص عفونت 

اگر سابقه تماس با فردی بیمار را دارید یا نشانه‌های عفونت با ویروس کرونا در بروز کرد، می توانید از طریق اپلیکیشن آسان آزمایش درخواست آزمایش کرونا در منزل یا محل کار ثبت کنید.

تست کرونا

برای انجام تست کرونا، از بینی و دهان بیمار با استفاده یک سواب بلند (بسیار شبیه گوش پاک‌کن) نمونه تهیه و به آزمایشگاه ارسال می­شود. اگر بیمار در هنگام سرفه، دفع خلط نیز داشته باشد، می‌توان آن را هم برای بررسی وجود ویروس کرونا به آزمایشگاه فرستاد.

چند نوع آزمایش خون برای تشخیص اجزای ویروس کرونا یا آنتی‌بادی ضدویروس (پادتن یا همان ماده تولیدی توسط سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با ویروس) هم گاهی انجام می‌شود.

درمان 

در حال حاضر، داروی اختصاصی علیه ویروس کرونا موجود نیست، بنابراین، درمان خاصی هم در دسترس نیست.

آنتی بیوتیک‌ها بر روی عفونت‌های ویروسی مانند عفونت کرونا، اثر ندارند و محققین در سراسر دنیا برای یافتن داروی مناسب، در حال پژوهش هستند.

مهم‌ترین داروهایی که در بیماران مبتلا به عفونت با ویروس کرونا استفاده می‌شوند، داروهای ضدویروس و داروهای کاهش‌دهنده التهاب هستند.

امروزه، درمان کرونا، به‌منظور بهبود نشانه‌­های بیماری انجام می­شود و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

استفاده از داروهای ضد تب و ضد درد یا مسکن مانند استامینوفن یا ایبوپروفن.
داروهای ضد سرفه
توصیه به استراحت و مصرف مایعات.

پس از ظهور علائم عفونت 

اگر به علائم خفیف عفونت کرونا دچار هستید، توصیه شود که تا زمان بهبودی کامل، در خانه بمانید و به‌این‌ترتیب از انتشار بیماری جلوگیری کنید.در این صورت، باید تا حد امکان، خود را از بقیه افراد خانواده جدا کنید. در هنگامی‌که در کنار دیگران هستید، باید حتماً از ماسک استفاده نمائید. بهتر است محل خواب و استحمام خود را از بقیه افراد خانواده جدا کنید.

چنانچه در منزل استراحت می­کنید، بدون مشورت با پزشک، دوره جداسازی خود از افراد دیگر (قرنطینه فردی) را پایان ندهید.

پلاسما درمانی

روش دیگری که گاهی جهت درمان بیماران مبتلا به علائم شدید عفونت کرونا به کار می‌رود، تزریق پلاسما نام دارد.

پلاسما، بخش مایع خون است که گلبول‌های سفید و قرمز آن جداسازی شده است. پلاسمای بیمارانی که از عفونت کرونا بهبودیافته‌اند، دارای پادتن ضدویروس کروناست که انتقال این پادتن به شخص دچار عفونت کرونا، توان دستگاه ایمنی فرد را در مبارزه با ویروس کرونا افزایش می­دهد.لازم است پلاسمای موجود، قبل از تزریق، حتماً به لحاظ وجود احتمالی سایر ویروس‌ها بررسی شود تا سبب انتقال بیماری دیگری به دریافت‌کننده پلاسما نشود.