مجله سلامت

کرونای دلتا پلاس چیست

کرونای دلتا پلاس

کرونای دلتا یا همان گونه هندی کرونا

ویروس کرونای دلتا پلاس – Delta plus که به‌عنوان «نوع نگران‌کننده و خطرناک» ویروس کرونا اعلام شده است.در مقایسه با سایر سویه‌های ویروس کرونا تمایل بیشتری به بافت‌ ریه دارد. از زمانی که سازمان جهانی بهداشت تصمیم گرفت بجای نام کشورها از الفبای یونانی برای نامگذاری گونه‌های کرونا استفاده کند، نام کرونا دلتا در صدر اخبار قرار گرفت. نوع جهش‌یافته‌ دلتای ویروس کرونا با نام علمی B.۱.۶۱۷.۲ اولین بار در اکتبر ۲۰۲۰ در ایالت مهاراشترای هند دیده شد و به سرعت در سراسر هند و تمام دنیا پخش شد. به همین دلیل ابتدا این نوع ویروس، جهش هندی ویروس کرونا نامیده می‌‌شد.

علائم ابتلا به گونه هندی کرونا ( ویروس کرونای دلتا پلاس )

علائم ابتلا به سویه دلتا با علائم سایر انواع جهش‌یافته ویروس کرونا متفاوت هستند. مبتلایان به نوع دلتا اغلب از سردرد، خشکی گلو، آب‌ریزش بینی و تب شکایت می‌کنند. در برخی موارد نیز سرفه وجود دارد.

ویروس هندی یا کرونای دلتا پلاس خطرناک است؟

متاسفانه در این ویروس جهش دوگانه صورت گرفته است. این ویژگی ورود ویروس را به بدن و ابتلا به عفونت را آسان ‌تر می‌کند.و گفته می‌شود توانایی دور زدن آنتی‌ بادی‌هایی را که سیستم ایمنی یا واکسن در بدن ساخته‌اند دارد؛.به همین دلیل می‌تواند در بدن با سرعت بیشتری پخش شود.

کاهش اثربخشی واکسن کرونا بر روی گونه کرونای دلتا پلاس

واکسن‌های کووید ۱۹ نشانه هایی از کاهش اثربخشی در برابر سویه دلتا کروناویروس از خود نشان داده‌اند.که باعث شده سازمان بهداشت جهانی به شرکت های تولید کننده واکسن نسبت به بروزرسانی واکسن ها در مقابل سویه دلتا هشدار بدهد.

آیا واکسن‌های موجود هنوز در مورد کرونای دلتا پلاس موثر هستند؟

با استناد به مقالات اخیر به نظر می‌رسد نوع دلتا مقاومت بیشتری نسبت به سایر گونه‌ها در برابر واکسن‌ها دارد.طبق داده های منتشر شده توسط بهداشت عمومی انگلیس، واکسن‌های فایز و آسترازنکا در جلوگیری از بستری شدن در بیمارستان افراد مبتلا به گونه دلتا موثر هستند،.اما به طور کلی و با توجه به جهش مجدد گونه دلتا که دلتاپلاس نامیده می‌شود، تحقیقات بسیاری باید در زمینه واکسن صورت بگیرد که نتایج آنها به طور تدریجی منتشر می‌شود.

با این حال سازمان جهانی بهداشت باور دارد برای شناسایی دقیق گونه دلتا به تحقیقات بیشتری نیاز است و تا زمانی که پژوهش‌ها تکمیل نشود نمی‌توان به طور قطع از اثربخشی واکسن سخن گفت.

در صورتی که تمایل دارید تست کرونا در منزل انجام دهید و یا سایر آزمایشات را به راحتی بدون حضور در آزمایشگاه انجام دهید می توانید وارد حساب کاربری خود شود و درخواستتان را ثبت کنید.

منبع:مجله لانست